Stem Caffe

Povestea mea

      A fost o data ca niciodata, pentru ca daca nu se intampla nu se povestea...
     Intr-un octombrie tarziu ma aflam singur pe strazile din Milano.Sa fie de atunci vreo 20 de ani,eram ud,infrigurat, parca totul rece si potrivnic fata de confortul de acasa. Acasa  insa inseamna departe iar eu ma aflam acolo, cu un singur gand in minte. Cautam "o cafea” si nu ma mana decat pasiunea. Ma aflam pe strazile din Milano imbracat cu haine bune, cu un geamantan in mana unde mai aveam cateva lucruri neinsemnate, dar era cu tot ce am plecat eu in aceasta poveste. Si pentru ca era foarte de dimineata ca si acum cand aduc la realitate aceste randuri atunci cautam un loc prietenos, sa ma incalzesc putin, sa-mi usuc putin hainele,  sa-mi planific intreaga zi , pentru ca ce a urmat dupa acea zi este o poveste de viata. Am deschis usa unei cafenele si m-am asezat la masa, era ceva forfota, ceva galagie,  cativa clienti zgomotosi ce vorbeau destul de tare. Nu intelegeam nimic, nici macar de ce clientii de la bar si mese, aproape tipau

1 9 9 7

    Am comandat o cafea, era simplu “one coffee please!” – chiar si pentru mine care proveneam dintr-un orasel mic si uitat de lume nu a fost greu sa ma fac inteles, desi eu nu intelegeam mai nimic din ce ma inconjura. Mi-am asezat haina uda pe spatarul scaunului alaturat in speranta ca se va mai usca putin.
     Am sorbit.... din cescuta mea de cafea, un gust minunat, brusc, am simtit cum incep sa ma relaxez. A urmat a doua si a treia gura de cafea si incepeam sa ma limpezesc la minte, simteam ceva familiar… nu mai eram singur, eram eu si cescuta mea de cafea. Inca si astazi mai caut acel gust proaspat de cafea, poate ca l-am gasit, poate nu…..eu  inca mai caut.

     Asa s-a nascut Stem dintr-o poveste de o zi transformata intr-o poveste de viata. Suntem in cautarea gustului “perfect” de cafea, in cautarea unei “armonii” de simturi, in cautarea “echilibrului” perfect.

h2-img-2

    Astazi, in micul nostru orasel uitat de lumea de altadata, ne bucuram de compania unui “Petroncini” de ultima generatie, de boabe atent selectionate de partenerii nostrii de la “TRABOCCA”
    Astazi, intr-o alta dimineata frumoasa, scriu aceste randuri si realizez ca STEM CAFFE, desi este brand si produs 100% romanesc, are radacinilie in tara cafelei, Italia. Tot astazi realizez ca STEM a luat fiinta in acea cafenea de pe strazile din Milano, poate este chiar “partenerul meu”, acea cescuta de cafea cu care m-am cunoscut acum 20 de ani.
    Este dimineata devreme, sorb cu placere acelasi gust minunat iar mirosul de cafea proaspat macinata ma rasfata. Traiesc si incep ziua cu aceeasi poveste minunata “despre cafea”, nu mai sunt singur, sunt cu sotia mea, iar cei doi copii ai nostrii  inca  dorm linistiti inainte de scoala.
    Eu inca mai caut…

Produsele STEM

Cafea 100% arabica

Bine ati venit pe platforma noastra, un refugiu online pentru adevaratii iubitori de cafea.

All search results