CaffeTime
CreamCafea boabe sau cafea măcinată ? Avantaje și inconveniente

Cafea boabe sau cafea măcinată ? Avantaje și inconveniente

Cafea boabe sau cafea măcinată ? O întrebare pe care mulţi amatori de cafea și-o pun. Pentru a face o bună alegere, este important cunoașterea avantajelelor şi dezavantajelor fiecărui tip de cafea. Tur de orizont…

Cafea măcinată, tipul de cafea cel mai utilizat

Cafeaua măcinată este cea mai populară în Romania. Dovada ? Aproape 80 % din români utilizează cafeaua măcinată pentru o cafea la ibric sau o cafea la filtru. Această situație se explică prin beneficiile oferite de acest tip de cafea. Pe langă faptul că este o cafea relativ ieftină, cea care este cumpărată în magazinele alimentare, cafeaua măcinată are un atu de necontestat : este foarte simplu de preparat. Într-adevăr, pentru o cafea la filtru, prepararea consistă în a pune cafeaua în filtru și apa în recipient, apoi cafetiera face restul. Cu toate acestea, cafeaua măcinată este adesea considerată o cafea de calitate inferioară, deoarece în urma măcinării, cafeaua își pierde foarte repede aromele. De aceea, adevarații iubitori de cafea, preferă cafeaua boabe.

Cafea boabe, cafeaua cunoscătorilor

În ciuda dezvoltării cafetierelor cu capsule, apreciate pentru viteza lor de preparare a cafelei, o altă tendinţă ia din ce în ce mai mult amploare : întoarcerea la cafeaua de altădată. Cafeaua boabe, cafeaua pe care bunicii noştri o preparau, revine în forță ! Chiar dacă este nevoie de mai mult timp pentru preparare şi preţul său este mai mare, atunci când este cumpărată în magazinele specializate de cafea, cafeaua boabe are avantaje incontestabile. Primul dintre acestea este gustul său. În general, obținută din boabe de înaltă calitate, cafeaua boabe păstrează mai mult timp savorile sale deosebite și bogația de arome. Măcinată înainte de a prepara cafeaua, cafeaua boabe atrage prin prospețimea și mirosul său. De asemenea, trebuie să ştiţi că, pentru iubitorii de cafea, procesul de preparare oferă o anumita plăcere. Într-adevăr, trebuie să vă dotați cu o rasnita de cafea și ceva răbdare. Chiar dacă această metodă de preparare a cafelei necesită un timp mai îndelungat, încetul cu încetul, poate deveni un adevărat ritual și o sursă de plăcere !

Deci, sunteţi mai degrabă pentru cafeaua măcinata sau pentru cafeaua boabe ?

Bine ati venit pe platforma noastra, un refugiu online pentru adevaratii iubitori de cafea.

All search results