CaffeTime
CreamEspresso sau Expresso?

Espresso sau Expresso?

Care este adevărul?

Să abordăm frontal subiectul. Varianta corectă este espresso. Cu S. Conform definiției date de Istituto Nazionale Espresso Italiano, espresso este băutura rezultată din trecerea apei la presiunea corecta prin 7-7.5 grame de cafea, rezultând 25-27ml de espresso în 25 de secunde.

Atunci când a fost inventat, alegerea numelui Espresso a venit probabil de la faptul că: este preparat rapid, este făcut exercitând presiune pentru a extrage cat mai multă aroma din masa de cafea și este preparat special pentru tine, o cafea la o preparare, spre deosebire de filtru de exemplu unde poți face cafea pentru 10 persoane la o singură preparare.

Chiar dacă de multe ori în România și în alte țări auzim termenii expresso sau expresor, nu este ceva nou. În anii 50 și 60, când espresso a depășit pentru prima dată granițele Italiei și și-a făcut intrarea în cafenelele din San Francisco și Londra de asemenea lumea folosea ambele variante, și espresso și expresso. Încet încet însă, pe masură ce noua cafea a devenit celebră în ambele țări, varianta corecta espresso a rămas singura utilizată.

Partea interesantă este că în timp ce noi discutăm care dintre cele 2 variante este cea corecta, italienii comandă un espresso într-o cafenea din Roma sau Florența spunând simplu: “un caffè per favore”. Pentru a prepara un espresso cu cafea proaspat prajita te invităm în magazinul nostru.

Bine ati venit pe platforma noastra, un refugiu online pentru adevaratii iubitori de cafea.

All search results